Gostišče Taverna
Gostišče Taverna se nahaja v Svetinjah, sredi vinogradov, in se ponaša s čudovitim panoramskim razgledom na jeruzalemske griče. Gostom ponujajo pristno doživetje Prlekije – od lokalnih jedi do domačega udobja. Njihova à la carte restavracija je odprta vsak dan v letu, med 11. in 23. uro. Na jedilniku prevladujejo jedi iz lokalnih sestavin, tradicionalna prleška kulinarika ter izbrana vina okoliških vinarjev. V sklopu gostišča imajo tudi devet udobnih sob z razgledom na slikovito pokrajino, kar gostom omogoča popolno sprostitev in večdnevno raziskovanje regije.
Poseben poudarek namenjajo ohranjanju kulinarične dediščine Prlekije. Ponosni so, da lahko v sodobni obliki predstavijo nekdanje prleške jedi, ki jih gostom ponudijo v obliki štirih hodov. Tako ustvarjajo most med tradicijo in sodobnim gostinstvom. Težko bi izpostavili le eno jed, a še posebej ponosni so na zabeljene ajdove žgance z ocvirki in kislo smetano – pristno, domačo jed, ki vedno znova navduši.

Dnevi prleške kulinarike so za njih priložnost, da obiskovalcem – predvsem turistom – predstavijo bogastvo okusov in zgodb iz Prlekije. Pripravili so poseben meni, ki vključuje domačo pašteto z marmelado iz lokalnega šipona, gobovo juho z zabeljenimi ajdovimi žganci, prleški zrezek – svinjsko meso, polnjeno z ajdovo kašo – in krompir po receptu Taverne ter prleško gibanico kot sladki zaključek.
Zelo pomembno se jim zdi sodelovanje z lokalnimi pridelovalci, saj lahko tako drug drugega predstavijo širši publiki. Gostje zaradi zanimive ponudbe radi ostanejo več dni in raziskujejo okolico. Gostišče Taverna sodeluje z mnogimi lokalnimi ponudniki – v tolikšni meri, kolikor jim to posamezna ponudba omogoča.
Verjamejo, da je prihodnost v sodelovanju in povezovanju – več kot je lokalnih ponudnikov, večja je raznolikost ponudbe, s tem pa tudi zanimanje gostov in boljša promocija regije kot kulinarične destinacije. Upajo, da bodo obiskovalci med Dnevi prleške kulinarike obiskali čim več ponudnikov. Pomembno se jim zdi, da imajo gostje dovolj časa, da raziščejo vsaj polovico sodelujočih, saj le tako lahko zares spoznajo raznolikost in bogastvo prleške kulinarike.
