Terme Banovci – pustite se razvajati z okusi Prlekije
Izvršni direktor Tihomir Babič: »V Termah Banovci našim gostom vsak dan z veseljem pričaramo pridih domačnosti, ki izhaja iz srca prelepe Prlekije. V sodelovanju z domačimi pridelovalci in obrtniki smo sestavili izvrsten kulinarični meni, ki ga dopolnjuje skrbno izbrana vinska spremljava lokalnih vinogradnikov. Naš meni za Dneve prleške kulinarike smo razširili z okusno vegetarijansko različico, tudi za goste, ki prisegajo na rastlinsko prehrano. Domačna rustikalna restavracija, opremljena v pravem prleškem slogu, pa poskrbi za sproščeno in pristno vzdušje. Pri nas se boste počutili kot doma.
Prleška kuhinja je srce naše ponudbe – temu posvečamo veliko pozornosti, časa in predanosti. Okolica nam ponuja bogastvo vrhunskih surovin. Naša naloga je, da jih s ponosom predstavimo na krožniku, v kozarcu in skozi celotno izkušnjo, ki jo gostje doživijo pri nas – tudi preko animacije in ambienta. Z veseljem pripravljamo domače »pacane murke« z rebri ali svinjsko pečenko v lastnem soku, našo stalnico pohanega piceka z restanim krompirjem ter kraljico vseh sladic – prleško gibanico. Za preproste trenutke pa priporočamo narezek iz domačih mesnin, ocvirkov in kvašenih murk. Okusi, ki jih naši gostje z veseljem sprejmejo za svoje.
Vsak dan sodelujemo z lokalnimi dobavitelji, ki imajo pri nas vedno prednost. Med njimi so
Sokovi Trstenjak, Kmetija Vrabelj, Pekarna Štrk, Mesnine Kolar, Vinogradništvo Kovačič, Vinogradništvo Družina Kos, Verus vinogradi, Puklavec family wines, Radgonske gorice in mnogi drugi.
Z veseljem sodelujemo tudi pri dogodku Dnevi prleške kulinarike, saj verjamemo, da je povezovanje ključ do uspeha. Pristna prleška kuhinja si zasluži svojo prepoznavnost, ne le lokalno, temveč tudi širše.
Zakaj obiskati prav Terme Banovci? Več kot 57 let gostinske tradicije, pristen stik z domačim okoljem, sodelovanje z lokalnimi dobavitelji in vinarji, pristna prleška kulinarika z vinsko spremljavo, ambient, kjer se počutite kot doma. In srčnost, gostoljubnost ter domačnost, ki ju čutite pri vsakem obisku. Naš chef Jožek – Pepi in njegova ekipa so pripravili res poseben meni, ki ga nadgradi odlična vinska spremljava.

Vabljeni v Terme Banovci – kjer narava sreča gostoljubje, kjer domače postane posebno, kjer Prlekija postane doživetje.«
